Herstel

Herstel

Productgroep Participatie en Herstel 2 - 2017
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Herstel als persoonlijke groei
In dit essay wil ik graag mijn herstelerva-ring1 en mijn gedachten daarover delen. Ik ben 40 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Oekraïne. Sinds 2009 ben ik in Nederland. Ik ben psychosegevoelig en ik heb wisselende stemmingen vanaf 2006. Het heeft tien jaar geduurd, voordat ik de juiste diagnose en behandeling kreeg en in balans kwam en heb daardoor langer dan 10 jaar ervaring met herstel. Nu ben ik gezond en hooggevoelig. Sinds 2014 doe ik allerlei vrijwilligerswerk (als communicatiemedewerker, journalist en ontwerper). Ik ben van plan verder te gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam om in de toekomst mijn oude vak communicatie op te pakken. Ik beschouw mezelf als een goed voorbeeld van iemand die herstelmogelijkheden benut.
Mijn essay gaat over praktische persoonlijke groeicomponenten die mij geholpen hebben om me weer gezond te voelen en om met beide benen in de maatschappij te staan.
Ik verdeel deze tekst in vier korte paragrafen over mijn hersteluitdagingen: visie op herstel, ggz-behandelingen, lichamelijke en 'brein'-activiteiten. Ik denk dat al deze activiteiten een eigen bijdrage hebben geleverd aan mijn persoonlijk groei.