Jonge kinderen bewust maken van risico's alcoholgebruik

Jonge kinderen bewust maken van risico's alcoholgebruik

Productgroep Sozio 98 - 2011
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

Studenten van Windesheim doen verslag van hun voorlichtingsopdracht voor de minor verslavingskunde. Maandagochtend in de klas: ‘Ik had van het weekend een feest en ik was dronken, man!’ Een veelvoorkomende zin op de maandagochtend op school. Regelmatig komen jongeren in aanraking met alcohol, drinken zij te veel en vinden dit voornamelijk stoer om hiermee te beginnen.

Dit artikel gaat over alcoholgebruik onder jongeren. In Nederland is alcoholgebruik onder jongeren maatschappelijk geaccep￾teerd en zorgt voor vele problemen bij het op￾groeiende kind. 
Alcoholgebruik op jonge leeftijd komt steeds vaker voor. Denk bijvoorbeeld aan de ‘zuipketen’ die illegaal ontstaan en waarin jongeren zich voor weinig geld in kunnen drinken. Wij denken dat 
jongeren te weinig op de hoogte zijn van de risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van alcohol op jonge leeftijd. Om deze reden hebben wij een voorlichting ontwikkeld, waarin wij jonge kinde￾ren in de leeftijd tussen de 10 en 12 jaar, bewust maken van de risico’s van het gebruik van alcohol.