Als je bewijst dat je er echt voor iemand bent, groeit het vertrouwen vanzelf

Als je bewijst dat je er echt voor iemand bent, groeit het vertrouwen vanzelf

Productgroep Tijdschrift voor Rehabilitatie 4 - 2014
3,90
Gratis voor abonnees.

Omschrijving

MoleMann Tielens (MT) biedt ambulante, outreachende zorg in Amsterdam. Cliënten worden in centrum De Brouwerij of thuis behandeld. Indien nodig gaan professionals een paar keer per week, soms meerdere malen per dag langs bij de cliënt. MT stelt alles in het werk om opnames te voorkomen.


Het team van MT bestaat uit ervaren psychiaters en een aantal andere gespecialiseerde hulpverleners, zoals sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een maatschappelijk werker, een psycholoog en een wijkverpleegkundige. De Brouwerij is er voor alle Amsterdammers met psychose, met als eis een vaste woon- of verblijfplaats.


De Brouwerij biedt tal van initiatieven: muzieklessen, fietstochten, kunstprojecten, studieclubs, sportactiviteiten en yoga. Dagelijks wordt er gezamenlijk geluncht en twee keer per week wordt er gekookt en samen gegeten. Cliënten worden uitdrukkelijk uitgenodigd een bijdrage te leveren aan de organisatie van De Brouwerij. Voor behandeling bij MT is een verwijzing van de huisarts, medisch specialist, bedrijfsarts, jeugdarts of Bureau Jeugdzorg nodig.